2011. április 4., hétfő

Cikk

Egyik kedvenc ügyvéd lapomban egy jogi cikk keresgélése közben találtam ezt:
"Házassággal a rák ellen
A házasságban élők nagyobb eséllyel küzdik le a rákos megbetegedést, mint az elváltak vagy megözvegyültek - derült ki egy kutatásból, melyet 1973-ig visszanézve vizsgáltak. Közel 3,8 millió betegnél hasonlították össze a családi állapotot a betegség lefutásával. Ami a betegséggel szembeni sikeres küzdelmet illeti, a házasságban élők álltak a z első helyen, őket követték azok, akik mindig is egyedülállóak voltak. Náluk valamivel rosszabb esélyekkel szálltak szembe a kórral az elvált és a megözvegyült emberek.
A legrosszabb kilátásuk azoknak volt, akik külön éltek partnerüktől, de nem váltak el.
A kutatók azzal magyarázták megállapításaikat, hogy az elválás gyengítheti az immunrendszert, aminek következtében a szervezet fogékonyabb lesz a rák iránt."

Igaza van a kutatásnak.
Nagy baromságot csináltam én is, hogy kitettem exet addig, amíg nem gyógyultam meg. Igaz, vele sem lett volna egyszerű az együttélés, mert megnehezítette minden napomat a ringyója gyászolásával.
Olyan szempontból is nehezebb lett, hogy minden a nyakamba szakadt. A háztartás összes gondja, a bevásárlás, a főzés, a takarítás, minden ügy elintézése, az autó gondja-baja.
Nem győzöm. 
Már előre rettegek, hogy mikor milyen baj történik a lakásban, amit nem tudok megoldani. Nem vagyok képesített villanyszerelő, vízszerelő, fene tudja....
Gondolkodom sokat, hogy öngólt rúgtam-e vagy se.
De tény, hogy nem bírom egyedül.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hahó, drága Blue! annál te sokkal erősebb vagy, minthogy ne bírj ki egy lakással... ha pedig elromlik valami, ott vannak a faszkalap, de akkor szükség van rájuk szerelők. Nem lehet olyan, aki nem ugrik Neked készséggel.
Az említett cikkel kapcsolatban - gyanítom, hogy jó minőségű házasságra gondolnak - mert nem a válás gyengíti az immunrendszert, hanem az ultrafos egymás melletti élet, melynek végeredménye szerencsés esetben a válás, nem pedig az egymás mellett való gyötrődés.

csókol: csen

Blue írta...

Erős? Egy nagy lóf@szt! Mindig ezt mondjátok rám. Erő az van, csakhogy az egy idő után elfogy, ha nincs ami inspirálja.