2011. március 12., szombat

Gondolatok és az adrenalin

Pénzért mindent megkaphatsz? Nem, ez nem igaz. Vehetsz élelmet, de étvágyat nem. Viszont étvágytalanságra egy egész szépészeti ipar épül. Megveheted a gyógyszert, de az egészséget nem. Pumpáltathatsz szájat, mellet, lehet egy-egy lengőbordáddal kevesebb, de Joshi Bharat még így sem tesz rendet a lelkedben, ha az IQ szinted azzal a kislányéval egyenlő, aki 7 éves kora óta csehszlovák királylánynak képzeli magát a nagyi tükre előtt, nylonterítővel a fején.
Az álmot sem kaphatod meg, hiába szerzed be a kiváló keménységű ágybetétet. Mert vannak, akik még elaludni is elfelejtenek. A minőségi alvás az agyban kezdődik. 
Ahogyan a szex is. A mámorhoz idő kell. Vagyis még egy dolog, ami nem megvásárolható. A tiszta mámor. A lélek transzcendenciája. A váratlan szerek nélküli öröm. E nélkül csak a lepedőnyi élvezet marad, és olyanná válsz, mint egy felcsapható mobil: dizájnos, bármikor le-fel húzható.
A tudást is megszerezheted, akár 10 lepedőért le is érettségizhetsz, de intelligenciát hozzá csomagban sehol sem árulnak. 
Pénzért megveheted mindennek a héját. A magját azonban nem. 
Viszont egy jó stylist rendbe tudja tenni a ruhatárad, ha nincs ízlésed, mert hát lássuk be, ízlés sem kapható.
Ma minden megvehető, csak a lázadás nem.  Ez az egyetlen igazi dolog marad az életünkben. Az adrenalin. Ez maradt a kapucni és a sál az arc előtt.


A szerelem körforgásának motorja, kezdeményezője a férfi. A boldog kapcsolatok arról is híresek, hogy van bennük egy bohókás férfi, aki nem felejtett el udvarolni. 
Na ilyen bohókás férfit sem árulnak minden utcasarkon és internetes társkeresőkben.

Nincsenek megjegyzések: