2012. február 3., péntek

Hiányosságok

Az ember olyan fajta, hogy megszok dolgokat. Megszok, megszeret, elvisel, aztán ha ezek a megszokott dolgok eltűnnek, fájó hiányérzet van.

Évekkel - sok-sok évekkel - ezelőtt felszereltek a ház falára egy reklámtáblát. Jó kis bevételi forrás a háznak. A ház hatemeletes és úgy tűnt látványosnak, hogy az óriásplakát felső része az ötödik emelet magasságába essen. Ami pont egy szintben volt az ablakommal. Oké, elviseltem, hogy néha, a leglehetetlenebb időkben jöttek plakátot cserélni. Szombat délutáni alvásidőben, hétköznap reggel 6-kor, stb. De nem is ez volt a fő problémám, hanem a lámpa. Mert hogy sötétben messzire látszódjon a falamon levő alsónadrágos Beckham,  világítás is kell. Alulról két kis reflektor világított - nem zavart, az első emelet magasságában volt - és felülről meg egy bazinagy. Ami ugye hozzám is bevilágított. Eleinte örültem neki, hangulatos fényt adott a hálószobának. Néha a redőnyt sem engedem le teljesen, tetszett ez az éles-kékes fény. Bár nyáron megőrültem tőle, mert a kerület összes bogara nálunk tartott esti zsúrt. Ablakot nyitni ilyenkor??? Ugyanmár! Pókok randalíroztak folyamatosan az ablakban, a redőnyt sem mertem leengedni rendesen, nehogy agyonzúzzam ezeket a jóllakott szúnyogevő példányokat.
Ma reggel 8-kor - mivel itthon tüdőgyulladással - fúrás, kalapálás, csapkodás a ház falán. Na, most vajon kinek a alsónadrágja kerül fel?
De a zaj gyanús lett egy idő után, kinéztem. Hát bizony.... óriásplakát már nem volt a falon, bár a reflektor még igen.
Aztán egy óra múlva már az sem.
Most olyan sötét a háló... nem világít be semmi, nem lehet a fényében nézni a táncoló hópelyheket - mindjárt kezdenek táncolni talán - és ez is elmúlt.

Hiányzik. Most még. Nyáron biztos nem fog.

Nem jó ez a mai nap. Tüdőgyulladásom lassan gyógyul. Kocsi alig több, mint egy éves aksija ma azt mondta, hogy menjek gyalog bevásárolni.  Most, amikor egészségem sincs, erőm sincs, fázom, meg elegem van :(

Aksi fent az előszobában, hála két fiatal autótunningolónak a parkolóban.
De hogy kerül bele energia és vissza a kocsiba? Hm.... na ezt még nem tudom.


Nincsenek megjegyzések: