2009. március 8., vasárnap

Páratlan

Páratlan évek. Mindegyik hozott valamit.
Kezdjük azzal, hogy megszülettem. Persze páratlan év volt. Gondolkodom, hogy ezt minek is szánjam? Jónak, vagy rossznak? Talán inkább jó. Mert, azért történt sok jó dolog is velem :)
A következő páratlan év az 1983. Ez az első házasságkötésem éve. Nem lett jó házasság belőle. Talán az előtte levő 5 év után már kár volt ezt a házasságot megkötni, de csak ez volt a módja akkoriban a változtatásnak. Utólag már mindig okosabb az ember :)
1987. A válás éve Nem volt jó év. Megszenvedtem vele. Akkoriban munkahelyi gondjaim is voltak, nem találtam a helyem. Abban az évben novemberben jelentkeztem valahova dolgozni. A személyzetis hölgy - mert akkoriban még volt olyan - csóválta a fejét, hogy abban az évben ez lenne a negyedik munkahelyem, és miért is vagyok én olyan vándormadár. Azt már nem véleményezte, hogy előtte hosszú évekig 1 munkahelyem volt. Mindegy, elégtétel hogy ennek ellenére a főnök ragaszkodott hozzám és felvett dolgozni arra a helyre. De a személyzetis hölgynek azért csíptem a szemét. Két kerek évig, amíg ott voltam.
Mert jött egy újabb páratlan év. 1989. Ezt a szerencsés évek közé könyvelném!
Egy szerelem, egy újabb házasság, és a fiam születése!
Aztán sok-sok újabb év elmúlt. Párosak, páratlanok. Jók és rosszak. 2004. jó év volt. 2005-ben sokat idegeskedtem, bánkódtam. 2006-ban jókat utaztam, 6 országot jártam be.
2007. betegségek, kilátástalanságok, útkeresés. Jött a diagnózis, a daganat. Hát persze... hiszen páratlan év. Mikor, ha nem most?
2009. Ismét páratlan év van... mi vár rám idén? Még csak két hónap telt el... eddig nincs baj :)


(George Frederic Watts képe. Címe: Hope)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

... és nem is lesz! Már "csak" 9 és fél hónap van hátra... elrepül, mint a többi. Jön a nyár, jönnek a szép napok, jó dolgok.... mint eddig, majdnem minden páratlan évben! :-)

Blue írta...

Kiegészítés a bejegyzéshez:
Való igaz, hogy 2009. is szerencsétlen év lett.
Férjem hazudott, megcsalt, tönkretett.
Szóval igaz a tendencia. Páratlan évek kerüljetek. Jövőre megint az lesz sajnos-4