2011. december 26., hétfő

Sírpiknik

2010. december 26-én ilyenkor már bent ültünk a Tháliában Gyöngyivel és nagyokat vihogtunk a színdarabon. A Sírpikniken. A fene se gondolta volna, hogy mi lesz egy év múlva....
Gyöngyi!! Még annyi mindent meg kellett volna néznünk! Még annyi mindent akartunk!
Nekünk együtt kellene sírpiknikeznünk. 
A francba.....

Thália SzínházBudapest 

"Ida, Lucille és Doris, nem régen elözvegyült, közeli barátnők. Mindhármuk, özvegységük különböző fázisában.


Hetente egyszer találkoznak Ida fodrász szalonjában némi szépítkezésre és délutáni teára, pletykára, nosztalgikus emlékezésre a boldogabb múltról, hogy azután, - még naplemente előtt – meglátogassák elhunyt férjeik sírját a temetőben.
Doris –gyászolja 3 éve elhunyt férje emlékét, és örök hűséget ígér neki.
Lucille – viszont nem titkolja, hogy keresi az új lehetőségeket, randevúkat, részben bosszúból, elhunyt férje hűtlenségéért – és részben eltitkolt egyedülléte miatt.
Ida – nehezen szokja meg az egyedül élést, gyermekei felnőttek, és nehezen veszi rá magát a partner-keresésre, amíg nem találkozik Sam-mel.
Sam – a környék népszerű lakója, a hölgyek kedvence – szintén özvegy és elhunyt felesége temetői látogatása alkalmával találkozik a három özveggyel.
Ida és Sam között barátság, majd később szerelem fejlődik, és ez úgy tűnik, felborítja a "Víg Özvegyek Klubja - Örök Szövetsége"-t.

Erről a felborult egyensúlyról, az özvegyek egymással szembeni harcáról, küzdelméről és féltékenységéről szól az előadás rengeteg humorral."

Nincsenek megjegyzések: