2011. április 9., szombat

Az első

Az első repülős utazásom 1983. nyarán volt. Bulgáriába a Napospartra.
Titokban kellett utaznom, mert szüleim harakirit követtek volna el, ha tudják, hogy a vőlegényemmel kettesben utazom. Igaz, hogy már jó ideje gyűrűs menyasszony voltam, de kettesben nem utazhattam a vőlegényemmel. Sőt, még éjszakára sem maradhattam ki vele. Mert hát ugye... a szüzesség a legfőbb erény, amit egy tisztességes lánynak tartogatnia kell a nászéjig.
Nem tudom mire gondoltak... bizonyos dolgok csakis éjszaka történhetnek meg? Hehe.... én nem szerettem későig húzni a dolgot, megtörténhetett az már délután is :)))
Naszóval... Bulgária. Régi jó emlékű Expressz Diák Utazási Iroda és Malév. Szerintem azóta nem is utaztam a magyar királyi légitársaság párnás járatával, jó nekem a fapados is.
Izgalmas út volt. Már az elindulás is. Akkoriban még csak egy Ferihegy létezett. Gépünk 3 óra késéssel indult, mert valamelyik baráti légtérben légigyakorlat volt. Állítólag.
Burgaszban landolt a gép és onnan irány Szloncsjev Brag, illetve Napospart. Jó kis hely volt Szocialista viszonylatban egy nyugati típusú üdülőfalu. A mi kis pénzünk sokat ért ott, mindennap jó drága grillcsirkét bírtunk ebédelni, mert vőlegényem gyomra nem vette be a szálloda menüjét :) Ezért inkább eljártunk a tengerpartra grillcsirkét enni. Reggelire meg mindig finom friss fánkot hozott Gábor a péktől.
Hangulata volt az esti sétáknak a telepen, az utcákon roston sütött naphalaknak, rendszeresen azt vacsoráztunk. Akkor először láttam a tengert. Hatalmas tengerjáró hajóval egész napos kirándulást is tettünk, békésen eliszogattam a bárban a színes koktélokat. Élveztem, jó volt, szerettem. Huszas éveim legelején jártam, gondtalan voltam és boldog. Elton John és Hot Chocolate bakelit lemezeket vettem, ugráltam a tengerben, benne voltam minden hülyeségben.
Ma, válogatás közben találtam rá a képre.  Sokat változtam? :)))




Nem sok képem maradt erről a kirándulásról, de ezt a képet nagyon szeretem.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

nagyon csinyatos :-)

Blue írta...

Inkább olyan ábrándozós, fiatal liba :)