2010. január 21., csütörtök

Szivárvány

Elég nagy könyvtárral rendelkezem. Egyszer - pár éve - belefogtam katalogizálni, megszámolni a könyveimet. Nem jutottam a végére. 30 polcnyi könyv. De még több is, mert a többi szobában is van, nem csak a nappaliban. Néha elgondolkodom, hogy mi alapján is rendezzem össze őket. Egyes írók könyveit egymás mellé? Vagy a kiadók, sorozatok alapján? Nem könnyű, mert egyik kemény táblás, hatalmas alakú, a másik meg kis méretű, rongyosra olvasott paperback.
Sokat bújom a lakberendezési újságokat, hogy ötleteket merítsek. Ma megláttam valamit, ami megtetszett és feldobott. Igen ám... de így most, ahogy el vannak rendezve, tudom, hogy mit hol találok. Végül is írók és egyes sorozatok alapján vannak a polcon. De ez az új ötlet megbabonázott. Mikor lesz kedvem, időm, hogy ezt a több ezer könyvet így bepakoljam?
Nem is beszélve arról, hogy nem rég, nyár közepén pakoltam vissza őket (és a földhöz közeli polcok még be sincsenek igazán pakolva) festés után. Az már biztos, hogy így semmit se találnék meg :)

Na? Tegyem vagy ne tegyem? Biztos, hogy ez a szivárvány feldobná az enteriőrt némileg ami most eléggé fekete és fehér csak :)


4 megjegyzés:

Fehérnyúl írta...

én kérnék 80 cm sárgát.. :):):)

jól mutatna a kék bútorral :):):)

Kataklizma írta...

Szerintem fesd inkább végig a könyveket úgy ahogy most rendben fel vannak téve : )))))

Blue írta...

Köszönöm csajok ! Tudtam, hogy számíthatok rátok :)

Miss Marypen írta...

Nekem voltak már így könyveim... egy kis emeletes sarokpolcon. Fiatal voltam és bohó. :)